2020 – Om af finde vej i Coronaland

2020 – hvad skal man egentlig mene??

Jeg har grublet over det her indlæg mange gange, tænkt og skrevet og slettet igen. Jeg har haft svært ved at finde motivationen og skrivelysten, for hvad skal man egentlig mene om 2020, og hvordan indfanger jeg overhovedet et år som dette?

Nu prøver jeg igen…. igen, og ser hvor det ender…

2020 har helt sikkert været et ret usædvanligt år! 

Et år som for mit vedkommende både har taget og givet.

2020 smed ”plejer” ud med badevandet, og efter plejer fulgte mine mål og planer for den kommende sæson med direkte ud i kloakken.

  • Flandern rundt – AFLYST
  • Grejsdal Gravel – AFLYST
  • Fyen Rundt – AFLYST
  • Alt muligt andet sjovt og socialt på cyklen – AFLYST

I kender alle historien, tænker jeg, og der kunne skrives lange blogindlæg om afsavn og ting, som ikke kunne lade sig gøre med en hærgende global pandemi, men det synes jeg egentlig ikke er super interessant.

Jeg vil hellere se tilbage på, hvad 2020 trods alt har givet, og når jeg scroller gennem min kamerarulle vidner den trods alt om mange gode stunder på to hjul i det forgangne år.

Først gik der kage i den

Når alle planer pludselig ændres sammen med præmissen for de vaner og træningsrutiner der normalt holder hjulene i gang, tager det selvfølgelig lidt tid at finde sig tilrette i den nye virkelighed der nu hersker. 

For mit vedkommende var jeg heldigvis så privilegeret at være en del af en cyklende husstand, og det gav mig en træningsmakker i form af vores søn, der var hjemsendt fra efterskolen.

Han kunne også i den grad se sin sæson forsvinde ud i det uvisse og vi måtte begge finde nye mål at køre efter… i første omgang blev det KAGER! 😉

På vores ture efter Romkuglekyllinger, snaskede studenterbrød eller ”Gå-brunner” (på cykel!) tog vi os tid til bare at nyde turen, og vi fik os nogle gode snakke om cykling og om livet i det hele taget, og det var faktisk ikke så ringe endda!

2020 – på jagt efter de små successer

Som sagt har 2020 også givet.

Jeg har blandt andet kørt min første træning i bælgmørke en kold vintermorgen. En tur hvor Magnus og jeg så solen stå op i horisonten, hvor vi holdt rumpetten oppe på hinanden og kom af sted, og hvor vi ved fælles hjælp og opmuntring fik kørt vores intervaller og rullede glade i låget hjem igen.

2020 bød også på virtuelle cykelløb rundt omkring i lokalområdet og på selvvalgte yndlingsruter. Endnu en måde at få det bedste ud af situationen.

Det var sjovt at få nummer på igen. Den ene tur bød på 75 km hurtigst muligt sammen med knægten og husbonden, den anden på  hyggetur og pitstop med min datter og svigerdatter i strålende solskin. 

What’s not to like?

Nårh ja! Så blev 2020 også året, hvor jeg kørte til toppen af ”Golfbakken” i Svanninge 3 gange i træk. Endnu en af de små successer at samle på i en underlig coronatid.

2020 – Gravel i blodet og telt på taget

Sidst i januar hjembragte jeg min nye Pronghorn gravelcykel, og det viste sig at være en rigtig god beslutning!

Jeg har tilbagelagt 2888 herlige kilometer på den i 2020, og jeg bliver simpelthen så mega glad i pæren af at komme på afveje i skov og ved vandet og alle mulige andre skønne steder på alle tider af året. Jeg er helt klart blevet en gravelpige!

Jeg fik iøvrigt også lokket min mand med på gravelbølgen, og vi har haft en del dejlige ture sammen.

Med en ny verden der åbnede sig på cyklen for os, og med begrænsninger i måden vi i år kunne holde sommerferie på, så vi os i 2020 om efter alternativer til en tur sydpå i sommerferien.

På facebook faldt jeg lidt ved et tilfælde over en annonce for et tagtelt – et Moby Mountain.

Jeg var så heldig at få lov at låne sådan en sag til test og omtale på http://www.motionsfeltet.dk, og husbonden og jeg drog på tur til Mols på toppen af vores stationcar. Op på taget med teltet, på trækket med cyklerne og så af sted på eventyr!

Læs mere om teltet her: https://www.motionsfeltet.dk/nyheder/good_vibes_only__moby_mountain__droemmen_om_frihed_starter_her/

I skrivende stund venter vi blot på lunere vejr og nogle fridage, så vi kan komme på eventyr igen.

Så var der alligevel noget, der kunne gro ud af dette begrænsningernes år!

2020 – tilbage til struktureret træning

Efter en periode med nedgang i træning og dermed også fysisk og mentalt overskud, tog jeg en beslutning om at vende tilbage til mere struktureret træning og et venligt men bestemt skub bagi af Mads Frank fra Frank Institute of Sports, som jeg har haft et glimrende samarbejde med før.

Det har vist sig at være en virkelig god investering for mit velbefindende. Jeg har det ganske simpelt bedre, når jeg får trænet regelmæssigt og med en vis intensitet. Desuden får jeg styr på supplerende styrke og stabilitetstræning, hvilket aldrig ville lykkes mig på egen hånd.

Jeg har nu været under kyndig vejledning siden oktober, og jeg begynder at mærke effekten.

Jeg bliver stærkere og mere udholdende, og sammenholdt med at jeg som sagt her det bedre, når jeg træner, er det mål nok i sig selv.

Med hometrainer og Garmin som træningsudstyr i hverdagene og “den lille røde” i weekenderne, får jeg puslespillet til at gå op med nogle korte intensive pas efter arbejde, og de gode ture ud i naturen i weekenderne, som er så vigtige for mit velbefindende.

2021…??

Da starten af 2021 jo i den grad ligner noget vi kender fra 2020, fortsætter jeg pt. lidt som jeg slap sidste år. Jeg holder fokus på mit velbefindende, og på at holde mig i form fysik og mentalt, og så må tingene komme i det tempo coronaen tillader, for hvis der er noget 2020 har lært mig er det, at det også kan være et mål ikke at have et mål. I hvertfald ikke et konkret mål med startstreg og mållinje.

Jeg har faktisk overførte løbsnumre i kalenderen fra 2020’s aflysninger, men som tingene ser ud lige nu, forholder jeg mig mest til at forbedre min form og styrke, og jeg har nok brug for at komme tættere på, og se hvad coronaen dikterer, inden jeg begynder at sætte mig mentalt op til kokrete mål for landevejs- eller gravelræs.

Meeen mon ikke motivationen nok skal komme, hvis vi er så heldige at kunne samles til ræs igen?!?

Jeg har i hvertfald gjort hvad jeg kan, for at holde kæden stram…

2021 HIT ME!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s