Hårdt men Hyg’ligt – DNF

Egentlig kunne dette indlæg reduceres til overskriften, men det er der jo ikke meget kød på, så I får den lange version af dagens strabadser 😉.

Første gravelløb – første DNF (Did not finish)

IMG_7292

Denne solbeskinnede lørdag i august, var Baghjulet i Middelfart vært ved MTB- og gravelløbet “Hårdt med Hyg’ligt” og den titel må siges at være ramt spot on.

Jeg havde i et lidt spontant øjeblik meldt mig til, og dagens tur bød dermed på 100 km gravel med udgangspunkt i Strib, sydover til Wedellsborg og nordpå igen gennem de vestfynske skove. 

Da sønnike alligevel skulle have et langt træningspas i stængerne, fik jeg i sidste øjeblik overtalt ham til at variere sin træning lidt, hoppe på min mands gravel og tage med på grustur.

IMG_7293

Starten gik kl. 10, og nu hvor der for første gang i år var nummer på cyklerne, var vi begge opsatte på at holde kæden så stram, som mine stænger nu kunne tillade.

IMG_7295

Vi kom super fint fra start, og hang fint på et par andre mænd,  til vi nåede nogle lidt mere tekniske stykker på Hindsgavlhalvøen. Jeg måtte lige klikke ud en enkelt gang for ikke at tumle omkuld i et brombærkrat på vej op af en lille bitte opkørsel fra en sti til en vej 😅. Da vi lidt senere kørte en liiille bitte smule forkert, var vi bare Magnus og jeg i vores gruppe (tto).

Pyt med det! Med højt humør, blå himmel,  masser af lækkert grus og dejlige udsigter, fortsatte  vi i vores eget – eller rettere mit –  egentlig meget fine tempo. 

Nok lidt for fint i virkeligheden… 

Efter godt 40 km havde vi holdt et snit på omkring 24 km/t og det er noget over mit vanlige gravelsnit, men med knægten foran lægger man sig jo gerne lidt i selen for at hænge på, og der var jo også det dér nummer på sadelpinden 4️⃣5️⃣1️⃣.

“Det ser lovende ud, mor! Vi er hjemme under 5 timer” lød meldingen fra den unge optimistiske tidtager.

Da vi havde rundet 50 km og dermed kun var halvvejs, kunne jeg godt begynde at mærke, at det potentielt kunne blive en hård tur hjemad, og da vi havde tanket nyt vand ved Husby Kirke 5 km senere, var jeg egentlig ikke længere så meget i tvivl. Det blev helt sikkert en hård tur hjem! 🤔

Efter 60 km ramte vi Tybrindskoven, og dermed et stykke med masser af langt græs og en noget opadgående hældning. Magnus havde undervejs været lettere plaget af nogle grumme bygkorn i det ene øje, lidt nældefeber og kløe på benene og nu reagerede han også allergisk… Vi var ved at være lettere på bagkant af situationen, og der var kaldt til krisemøde i en skov på Vestfyn.

Husk at stoppe mens legen er god

Konklusionen af vores lille møde og status på situationen blev, at vi fandt hurtigste vej til asfalt igen, og derefter den direkte vej retur til Strib.

DNF var hermed en realitet, og det var helt fint. Vi traf den helt rigtige beslutning i den givne situation, og vi havde stadig fået trænet godt med knap fire timer i sadlen. Vi nød det meste af den lækre tur, og inden vi var i Strib igen, kunne vi trække lidt på smilebåndet af det hele, samtidig med at vi var blevet en erfaring rigere.

Alt  i alt var det da ikke så tosset endda, og jeg fik ovenikøbet lært at bruge “Find tilbage hvor du kom fra hurtigst muligt-funktionen” på min Garmin. 😄

Vores vej retur ledte os sørme lige forbi en REMA, og nu hvor racemode var helt droppet, tankede vi en iskold cola og en is til de sidste kilometer hjem. Endnu en god beslutning!

IMG_7302

Tilbage i målområdet blev vi tilbudt lækker pastasalat og en tår kold cola, og sørme om vi ikke kunne snuppe et lille stykke træstamme til dessert også. Desuden var stemningen på pladsen super god og hyg’lig. 

Dagens resultat blev 60 km gravel, 20 km landevej hjem af, nogle gode timer i sadlen med knægten og min første DNF, hvilket betyder at jeg nok er nødt til at komme igen til næste år og tage revanche. Det gider jeg faktisk godt, for Hårdt men Hyg’ligt er nu ikke en helt dårlig kombination.

Vi ses i 2021… så snupper jeg en bid mere af den dér lækre gravelrute, med stor sandsynlighed i lidt mere moderat tempo 😉.

2 thoughts on “Hårdt men Hyg’ligt – DNF

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s