Lidt om overgange og cykelløb… 💬

IMG_4345

Sommerferie 2019 –  forandringer på vej

Denne sommer har på flere planer varslet forandringer i mit liv, og med forandringer eller overgange om man vil, følger som regel også en del tanker om, hvad der så må komme nu og i fremtiden…

En af de store forandringer i min og vores hverdag er, at vi d. 4/8 sendte vores yngste af sted på efterskole, og med det ældste barn i 3. G, overgår vi for alvor til fasen:

“Familie med meget store børn, der ikke er så meget hjemme, og i øvrigt kan klare det meste selv”.

WOW! Der er stille på matriklen ind imellem, og selv om savnet af ungerne melder sig, vil jeg  gerne understrege, at jeg er dybt taknemlig for, at de to skønne unge mennesker trives så godt og tager fra på livet. 💜 💙

I forhold til at sende knægten af sted på efterskole, synes jeg rent ud sagt, at det var en hård omgang at aflevere ham. Det handlede egentlig ikke om, at jeg var bekymret for ham, eller usikker på om de nu passer godt på ham derovre i Vejle. Det handlede simpelthen “bare” om at være mor – og nok en lidt blød en af slagsen – at give slip og køre hjem uden ham, med alt hvad det indebærer af hverdags-rummel og daglig kontakt. Jeg ved ikke helt præcist hvilke ord jeg skal sætte på det, men vildt var det, og hvordan beskriver man også lige sådan en følelse???

Den sidder nok bare et sted i kroppen, og kan variere fra savn til glæde over, at han falder til og lyder glad og travl, når vi får et par minutter med ham i telefonen en sen aften fra hans værelse.

Kroppens overgange…

Overgangsalder… 🤔

Er den tabubelagt??

Jeg ved det ikke, for jeg har ikke været i den før, men hvis den er , så lad mig kradse lidt i den overflade,  for den er der vel ingen af os kvinder, der kommer helt uden om, vel??!?

(Giv endelig jeres besyv med herunder i kommentarfeltet ⬇️.  – Hvis I har lyst selvfølgelig 😊.)

Nå, men  denne sommer tydede det på, at den der overgangsalder så småt sneg sig ind på mig…  Altså jeg kan jo ikke vide det 100%, men min formodning er stærk, og når jeg taler med andre kvinder og læser lidt på nettet, passer mine symptomer meget godt.

Jeg har haft enkelte fysiske symptomer, men egentlig er jeg mest ramt på humør og energiniveau…

For dææælen, jeg har haft dage hvor jeg været fuldstændig drænet for energi, og nærmest følt jeg er blevet kørt ned af en damptromle, på trods af at jeg er god til at passe min nattesøvn, spiser god og sund kost og lige har holdt en god lang sommerferie 🙄.

Desuden har den lille sure PMS-djævel også trukket den noget langt med sin tilstedeværelse… 👿 Den dér indre vrede, der ikke har nogen egentlig årsag, men som bare siver ud af porrerne og klipper adskillige centimeter af den mentale lunte er ikke den fedeste makker at slå følgeskab med, i meget mere end de sædvanlige par dage 😳.

“Og hvad har det så at gøre med cykelløb?”, kan du måske spørge…

En hel del, skulle jeg hilse at sige!

Cykelløb og mentalt overskud

Det mentale overskud er en vigtig spiller i et cykelløb, hvis man skal sætte sig op og præstere sit ypperste på dagen.

Til dette års Fyens Rundt, som jeg ellers plejer at køre med fuld damp, havde jeg slet ikke mentalt overskud til at skulle køre ræs.

Jeg var mentalt træt, og rigtig irriteret over at være så træt…  Faktisk en smule gal på mig selv over ikke at kunne holde kæden stram efter mit coachede træningsforløb, hvor jeg nød virkelig at give den gas og komme i bedre form…

Jeg havde virkelige en ambition om at blive ved i det helt høje gear…

Jeg er ved at lande den del af mine frustrationer, og affinde mig med, at jeg nok må tage den lidt mere med ro en periode nu – formen skal nok komme, når jeg finder kræfterne igen. Jeg ved jo nu, at det kan lade sig gøre.

Jeg var påvirket af at knægten var draget hjemmefra, og af tanken om, at den næste fase i mit kvindeliv med stor sandsynlighed banker på… og hvad betyder det så???

I DON’T KNOW YET!! 🤷‍♀️

Men en ting er sikkert, jeg skal have placeret den kendsgerning på “rette hylde” i mit system, og det skal også nok komme… men det tager måske lige en cykeltur eller fire med udsigt over vandet.

OK! – Når jeg ikke kunne køre ræs, hvad kunne jeg så???

Det kan du læse her i min artikel til Motionsfeltet.dk:

➡️  FYEN RUNDT – med hovedet under armen… eller noget!

Det blev heldigvis en god dag 😃.

Tid til andet end ego-ræs

Nu er der jo som bekendt ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget!

Når jeg ikke selv er forpligtet  på en stram træningsplan, har jeg tid til at nyde cyklingen på andre måder, og NYDE er nok det kodeord jeg skal hæfte mig lidt ved i den kommende tid…

Vores datter har for nyligt sat sig på cyklen, og vi har haft nogle skønne ture sammen, og hun  tager faktisk helt godt fra, synes jeg. Hun ligger fint på hjul, sætter et fint tempo og er ved at lære at placere sig rigtigt i vinden. 👍

Jeg nyder virkelig vores ture sammen, hvor vi enten kan cykel og snakke – eller bare cykle, hvis dagen mest er til det. 💜

IMG_4450IMG_4374

GOOD VIBES ONLY!

Sidst men absolut ikke mindst, har jeg “mine kvinder” jeg træner med om mandagen – eller hver anden mandag, da jeg har en super hjælper i den anden uge i Trine 👍. Der er virkelig GOOD VIBES om mandagen i MULTIMOTION//ASSENS, og det er en fornøjelse at lave træning, når rytterne spænder hjelmen og giver den gas til træning. 🚴🏻‍♀️💨 (Og hvis mændende på C-holdet opfører sig rigtig pænt, får de som regel lov til at følges med os 😉).

🎥 Mandagsbakketræning…

D. 24/8  drog 8 skønne kvinder med mig til Hjerterdametouren i Ringe. Vi var med 9 ryttere på  Team GOOD VIBES ONLY – MultiMotion//Assens et af de store hold til dagens løb.

SÅDAN!!

Jeg havde selv ligget syg IGEN (!), og måtte skifte 125 km ud med 50 km, men pyt med det! Vi havde en FEST!! 🤩

Meget mere om det senere…. stay tuned!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s