Long Slow Distance – fra ØV-morgen til supertur…😫 ➡️ 😃

Efter min sidste opfølgning med Mads Frank, i forbindelse med mit træningsforløb hos Frank Institute of Sports, har der sneget sig en ny træningsvariant ind i mit cykelliv – LONG SLOW DISTANCE, og jeg må sige, at det indtil i dag, har været en noget blandet fornøjelse 🙄.

Det har ikke handlet om, at træningspassende ikke var effektive, for Coach Mads har meldt godkendt til indsatsen, men det har været noget at en strabadserende omgang på det mentale plan.

Forring søndag, havde jeg planlagt en tur til Middelfart, med den “geniale” ide, at tage landevejen tilbage mod Assens. Knap så fed idé, da jeg ikke havde kigget på vindretningen og blev totalt ristet af en gedigen side- og modvind hele vejen hjem.

Jeg tog afsted i den her tilstand – klar til 3 timers kvalitetstid på rammen…

IMG_2851

… og vendte hjem sådan her efter 2:59:40 – jeg orkede ganske enkelt ikke at køre de sidste 20 sek! FY FOR POKKER en omgang!

IMG_2852

Sidste søndag stod den så på 3 timer på hometraineren, da vejret var af H. til og der var cykelløb i fjerneren… troede jeg.

IMG_2871

På trods af et velforberedt energidepot, blev det en noget rodet affære. Jeg havde svært ved at finde rytmen i den rette pulszone, og jeg mistede koncentrationen lidt undervejs. Jeg blev ganske enkelt forstyrret af et uendeligt langt skiskydningsmesterskab, der optog hele sendefladen i stedet for cykelløb for kvinder… Hvad sker der lige for det??!!

Efter 2,5 time var der dog endelig hul igennem, og de danske kvinder gjorde det i modsætning til min præstation, fuldstændigt fremragende i  årets udgave af Strade Bianche, med en 2 plads til Annika Langvad og en 5. plads til Cecilie Uttrup 🇩🇰🇩🇰.

IMG_2874

I dag er det som bekendt søndag igen, og 3 timer i sadlen i eget selskab virkede denne weekend en smule op af bakke…

Heldigvis gik tingene denne søndag i stiv blæst meget bedre en forventet, og jeg endte op med en fantastisk dejlig tur. Jeg kom hjem med fornyet mental energi og følelsen af at have vundet det mentale game big time i dag! 💪

Den følelse var fantastisk, og jeg blev helt høj af det…. lidt senere en anelse søvnig efter knap 90 km i frisk vejr.

IMG_2910

GOOD VIBES ONLY!

Hvad gjorde forskellen i dag?

Ud over erfaringen med at køre den type træningspas, var følgende punkter af afgørende betydning for dagens succes:

  1. At have en plan og et mål med “galskaben”: I dag var det helt afgørende for mig, i forhold til overhovedet at komme i tøjet og ud på cyklen. At der var lavet en plan, hvor dagens træning var et skridt mod et fastlagt mål, og hvor der jo et andet menneske, der har lagt sig i selen, for at lave et program til mig, som jeg har besluttet mg at følge så vidt det overhovedet er muligt.
  2. Forberedelse af ruten: Jeg havde valgt en varieret rute, som jeg kender godt, og som jeg godt kan lide køre, og lagt den ind på min Garmin. Så var det bare at følge anvisningerne derudaf. Ingen tankevirksomhed eller diskussioner med mig selv undervejs om, hvorvidt det nu er smartest at køre højre eller venstre. At ruten så også lå godt i forhold til vindretningen i dag, var nok mere held end forstand 😉.
  3. Godt med guf i lommerne: Lidt forkælelse i lommerne var et mega hit i dag. En god nøddebar med chokolade på og rød Ribena i dunken højnede helt klart moralen, undervejs. Med en lille belønning for hvert 45. minut, blev turen delt  op i overskuelige dele. 45 min. er (næsten) altid til at overskue.
  4. Keep it simple: I dag valgte jeg at sortere alle irrelevante data fra på min Garmin. Det betød at mine tilgængelige data på dagens tur var puls og tid – INTET ANDET! Jeg anede ikke hvor hurtigt eller hvor langt jeg havde kørt, men havde fokus på at nyde turen og køre efter kroppens formåen, uden at hænge mig i fart eller gennemsnitshastighed, og det gav en enorm RO! I virkligheden måske den vigtigste faktor i dag, hvor det lykkes at slå hovedet så tilpas meget fra, at tiden bare gik sammen med kilometerne. I virkeligheden handler det nok om, bare at være tilstede, og nyde de små ting undervejs. Solen der bryder igennem, udsigten, fuglene, nylagt asfalt og medvind… LSD kan altså noget der, på en god dag 😅.

IMG_2909

Nu afventer jeg bare, at Mads kigger på tallene og hvis ham melder 👍, skal jeg ikke bede om mere i dag, hvor jeg sluttede fred med Lååååång sløøøøøw distance.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s