🌈 VM i cykelcross 🌈 … cykelturist i Bogense 🇩🇰

 

IMG_2389I weekenden d. 2.- 3. februar kom intet mindre end et vaskeægte verdensmesterskab til Fynsland, nemlig VM i cykelcross.

Min mand og jeg havde købt billetter for et år siden, for når så stor en begivenhed løb af stablen, nærmest i vores baghave, ville vi da være med!!

Det kom vi bestemt ikke til at fortryde!

Kvalitetstid og storartet cykelløb

Jeg havde glædet mig til den her weekend på flere planer.

For det første havde vi revet en HEL weekend ud af kalenderen, som i 2 hele dage, hvor vi bare skulle suge til os, drive rundt og hygge os med cykelløb, grej og pommes… Whats not to like??

Der opstod nærmest ferielignende tilstande, og det var da lige hvad vi kunne trænge til!

På med Dannebrog og fuld gang i cykelfesten 🇩🇰🇩🇰🇩🇰.

For det andet skulle vi opleve fedt cykelløb med alt fra håbefulde unge talenter til  absolutte verdenselite på helt tæt hold.

Cykelcross er superintenst og med sømmet i bund fra start til slut, når rytterne drøner afsted, så jorden sprøjter til alle sider, op og ned af skråninger, stejle broer og over forhindringer. Hvad det ikke må kræve at teknik og styrke, tør jeg sket ikke tænke på… For dææælen de er seje de crossryttere!!

Lørdag – de unge herrer og dame-elite

Vi ankom tidligt lørdag, hvor der var 3 løb på programmet. Herre U19, U23 og Dame Elite.

Da vi som sagt ankom i god tid, fik vi nemt pladser i første parket, og da løbene kørtes på en 2.6 km rundstrækning, kunne vi følge både løbenes udvikling og rytterens ansigtsudtryk helt tæt undervejs, og jeg skal love for, der bliver gået til stålet. Det er med snot ud af næsen og tungen ud af halsen, når det går hårdest for sig.

Ud over godt ræs, var der en fantastisk stemning på pladsen, hvor især hollænderne og belgierne forstod at starte en cykelfest – de er skruptossede med cykelcross – og ret suveræne iøvrigt.

Jeg fik helt gåsehud da starten til U19 skulle gå, måske fordi vi kender en ung rytter der deltog i denne klasse. Tænk at være 17 år og stå klar ved starten til et VM på hjemmebane – det må da være for vildt!!

Vi gav den fuld gas som heppekor.

Dame elite var også en stor oplevelse, og kvinderne leverede et super spændende og intenst løb, hvor  intet var afgjort før til allersidst.

Some tough ladies!!

Søndag kulminerede med Herre Elite

Søndag havde vi  også slæbt sønnike med til cykelløb, og vi var godt klar over, at vi skulle være i god til for at få gode pladser, så to timer inden starten gik, stod vi klar i Bogense ved hegnet og med godt kig til en storskærm. Teenageren klarede ventetiden pænt – med pølser og pommes kommer man langt 😁.

Inden det hele gik løs, havde kronprinsen sørme været forbi, og pladsen var proppet med glade og feststemte cykelfans.

Jeg vovede altså ikke at spørge Hans Kongelige Højhed om en selfie, og min mand mente i øvrigt heller ikke, han havde tid til at sludre med en tilfældig cykelmoster… TSK!

Vi blev ovenikøbet også belønnet med solskin ☀️.

GOOD VIBES ONLY!

Selvom vi var ret imponerede af de unge ryttere – og kvinderne selvfølgelig – kunne vi godt se, at herre elite lige havde et ekstra gear. De var færre gange af cyklerne og især dagens verdensmester, Mathieu van der Poel, mestrede virkelig de tekniske stykker med stor overbevisning – samtlige 12 omgange!! Det er ret imponerende hvordan de lige svinger sig af og på cyklen midt på bakker der ligner de nærmest går lodret opad.

RESPEKT HERFRA!

Jeg tror ikke jeg kunne mose mig rundt på en enkelt med de stigningsprocenter…

Herlig weekend og virkelig flot arrangement

VM i Bogense blev på alle måder en herlig weekend, hvor vi fik tanket op på kvalitetstidskontoen og fik oplevet en masse fedt cykelløb.

Desuden skal lyde en kæmpe ros til arrangørerne og alle de frivillige, for det var et virkelig flot arrangement, som de godt kan være stolte af 👏.

Det er nok ikke sidste gang vi har været til cykelcross, for der får man da cykelløb på den store klinge for alle pengene!!

GOOD VIBES ONLY!!

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s